5 orginele babykamer / kinderkamer ideeën

Geluk is een babykamer mogen inrichten” - Ik vind het geweldig om een baby- of kinderkamer te mogen decoreren. Daar word ik oprecht heel gelukkig van. Helaas heb ik op het moment geen kamertje waar ik mijn ideeën op los kan laten, vandaar dit blog; Ik kan los gaan en hopelijk krijgen jullie wat nieuwe inspiratie. Er zijn natuurlijk honderden thema’s om een gave kinderkamer te creëren. Het moeilijke is echter om de kamer een beetje origineel te maken. Wat nou als je niet een standaard dino, regenboog, Jungle of prinsessen thema wilt? Daarom geef ik jullie hieronder 5 voorbeelden van gave én originele thema’s voor een babykamer of kinderkamer

  1. Kinderkamer thema: BOS

De jungle kamer is een zeer geliefd thema en dat is ook zeker terecht! Maar wat was als je daar nou net iets van afstapt, zoals met een bos thema! Je kan dan nog steeds lekker groen bezig zijn, maar toch net even anders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vos in plaats van de tijger, een beer in plaats van een leeuw of een hert in plaats van de giraffe. Is het voor een peuterkamer, dan kan je nog steeds gebruik maken van die gave houten bedden!

Bijpassende muurdecoratie: Vossen poster, Eekhoorn poster, Bever poster, Hert poster of een Bambi poster, Kledingrek-woud, Kapstok-woud, Wandplankje-vogel, Kapstokhaakje-vogel, Voetafdrukken poster, Beer met kippetje poster Letterposter panterprint 

Andere bijpassende accessoires: Kledingrek-woud, Houten mobiel bosdieren

  1. Kinderkamer thema: BOERDERIJ

Ben jij (en/of je kind) een echte dieren fan? Dan is het boerderij thema perfect voor op de kamer. Er zijn genoeg lieve dieren die dichter bij huis te vinden zijn, zoals een koe. Misschien denk je hier in eerste instantie niet aan voor een baby/kinderkamer, maar er zijn leuke accessoires te vinden voor dit thema! Om het wat stoerder te maken kan je ook gebruik maken van bijvoorbeeld grote tractoren.

Bijpassende muurdecoratie: Tractor met koe poster, Kip en kuiken poster, paarden poster, Varken poster, Schaap poster, Konijn poster of misschien een Alpaca poster

  1. Kinderkamer thema: SPEELKAMER

Richt de kamer in zodat je kind perfect kan spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hinkelbaan (kan bv. met tape of er bestaan ook kant en klare stickers), een klittenband dartboord (heet dat zo?), een nep bowlingbaan. Heb je een grote kamer, maak een speelhuisje of als het lukt een kleine schommel. Deze kamer kan je prima maken met basis kleuren maar ook lekker kleurrijk. Voor ieder wat wils!

Bijpassende muurdecoratie: Wipwap poster, Speel de hele dag quote poster, Dieren alfabet poster , Little Mancave poster

Andere bijpassende accessoires: Speelkleed

  1. Kinderkamer thema: ZEEMEERMIN

Geef een kleine twist aan het oceaan thema. Wie heeft zich vroeger als klein meisje niet voorgedaan als een zeemeermin in het water (of was alleen ik dat?). Verander dus de oceaankamer naar een zeemeerminkamer! Ben je gek op zeedieren, dan kan je deze nog steeds prima in het kamertje laten verschijnen.

Bijpassende muurdecoratie: zeemeermin poster, Schildpad poster, Walvis poster, Bord pijlen “swim with mermaids’Zeepaardje poster, 

  1.  Kinderkamer thema: SHOWBIZZ (Dans/Zang/Toneel)

Stopt jouw kindje ook nooit met zingen, dansen of toneelstukken opvoeren? Geef haar/hem dan haar/zijn eigen podium! Voordeel; je hoeft niet aan 1 kleur vast te zitten om het thema te behouden. Er is hier zoveel leuks mee te bedenken, hier volgen een aantal tips.

  • Plak sterren op de muur
  • Hang een spotlight lampje op
  • Genoeg ruimte? Maak een klein podium
  • Zet een microfoontje neer
  • Hang gordijntjes onder de hoogslaper, de show gaat beginnen!

Bijpassende muurdecoratie: Ballerina poster, You are my sunshine poster, flamingo quote poster, Ster kapostokhaken,

Hopelijk hebben jullie weer wat nieuwe inspiratie voor het inrichten van de baby/kinderkamer! Kan je niet kiezen? Er hoeft ook niet altijd een thema te zijn! Kies gewoon wat je leuk vindt. Kies de kleur die je wilt, kies de lamp die je altijd al zo gaaf vond, kies de poster die nog steeds in je gedachte dwaalt maar steeds maar niet in het thema past. Tip: Houd de basis (muren en grote meubelen) in rustige en neutrale kleuren, zodat je met de accessoires wat meer los kan gaan.

Veel plezier met het decoreren, en heb je een vraag stuur dan gerust een berichtje!

Liefs,
Aimée

________________

"Inspiratie" : Alles over het gezellig maken van je huis met behulp van (muur)decoratie. Van kinderkamer tot woonkamer. 

Wil jij (anoniem) een gave inspiratie post delen? Stuur gerust een berichtje via de site of via instagram of Facebook.  

 

Bekijk hier alle designs van ASRdesigns 

Laat een reactie achter