Minimalistische posters in je huis – de kracht van de eenvoud

Muurdecoratie is een belangrijke sfeermaker voor een huis. Het lastige is dat je tegenwoordig overspoeld wordt met mogelijkheden. Dus waar kies je voor? Voor welke poster en welke stijl wil je gaan? Dit is natuurlijk deels afhankelijk van je interieur, maar er zijn geen regels. Juist door hier een beetje mee te spelen kun je jouw interieur ook gelijk een stuk persoonlijker maken. Om je hopelijk toch een beetje op weg te helpen wil ik je graag wat vertellen over minimalisme. Wat is minimalisme en wat zijn de voor en nadelen van minimalisme?

Laat ik beginnen met een korte uitlegt wat minimalisme überhaupt is en waar het vandaan komt. Eigenlijk zegt de naam het natuurlijk al, het gaat om een kunstvorm gemaakt met zo simpel mogelijke vormen en materialen. Deze kunstvorm is voortgekomen uit de meer abstracte stroming. (Niet voor niks heb ik een collectie abstract en minimalistisch – dit past prachtig bij elkaar). Waar er in de abstracte kunst vaak meer diepgang zit, is het minimalisme eenvoudiger en dus ook meer letterlijk; wat je ziet is wat het is. Het wordt dan ook gezien en gebruikt om meer rust te brengen. Een typisch gevalletje minder is meer. Vanaf ongeveer 1960 is het minimalisme vanuit de Verenigde Staten overgevlogen naar Europa en nu, 60 jaar later, is het helemaal in. Dus laten we verder gaan met de meer praktische overwegingen.

Laat ik beginnen met één van de grootste voordelen van minimalistische posters; ze passen in elk type interieur. Juist door hun rustige uitstraling in design én kleurenpalet kunnen ze vaak overal bij. Ze zijn een perfecte match voor de wat rustigere scandinavische of moderne interieur, maar juist ook bij de drukkere inrichtingen en veel kleur kunnen minimalistische posters een fijne aanvulling zijn zonder extra drukte in je interieur te brengen.

Dat brengt ons gelijk bij het volgende, deels overlappende, voordeel. Namelijk dat deze posters dus ook makkelijk te combineren zijn. Zowel met andere minimalistische posters als met andere stijl posters en muurdecoratie. En van een goede match worden wij allemaal blij toch? 

Tot slot dienen deze posters ook zeker hun doel, namelijk het brengen van rust in je interieur. Juist tegenwoordig zijn we steeds meer opzoek naar een plekje waar we onze rust kunnen vinden. Met minimalisme gaat het om niet te veel poespas, maar terug te gaan naar de basis. Deze uitstraling is natuurlijk perfect om zo ook rust in je interieur te kunnen brengen.

Zijn er ook nadelen? Nou echt grote nadelen zijn er niet, maar je moet er natuurlijk wel van houden. Het mag dan wel een interieurtrend zijn, maar minimalisme is niet iedereens ding. Ben je meer iemand die met muurdecoratie een statement wilt maken, dan is een minimalistische poster misschien niet de eerste keuze (hoewel dit niet per definitie niet kan). Of ben je een echte kleuren liefhebber ook dan is een minimalistische poster niet de eerste keuze. Maar remember, ze zijn wel nog steeds perfect te combineren. 

Dus ik zou zeggen, kijk lekker rond in de webshop en veel stylingsplezier! 

 Veel liefs, Aimée 

 

 

Laat een reactie achter