3 handige tips om de juiste poster te kiezen

Online shoppen is geweldig, de keuze is reuze. Daar is online posters shoppen zeker geen uitzondering op. Lekker op je favoriete plekje van de bank door 10 pagina's vol met posters scrollen opzoek naar het perfecte plaatje. Maar als je dan een beetje bent zoals ik, begin je vol enthousiasme om vervolgens door het bomen het bos niet meer te zien. Zoveel verschillende stijlen, kleuren en dan ook nog eens duizenden sites. Dus ik wil je graag een klein beetje helpen. Ben je opzoek naar de poster / muurdecoratie die in jouw huis past, lees dan verder!

 

  1. Kies het kleurenschema van je muurdecoratie

Net als een soort moodboard voor je gehele interieur is het handig om een kleurenschema te bedenken. Posters zijn vaak één van de laatste dingen die je toevoegt aan je interieur. Dus waarschijnlijk weet je al wat jouw basiskleuren in je interieur zijn. Dan is het tijd om verder te denken. Wil je rust en eenheid uitstralen? Dan is het handig om de posters binnen de basiskleuren te houden of om voor zwart-wit posters te gaan. Of wil je juist met de posters een nieuwe kleur toevoegen en een bepaalde sfeer creëren? Dan ga je opzoek naar posters met deze kleuren. Het leuke is dat je met de posters best wat meer risico kan nemen, vind je het na een jaar niks meer. Dan kun je posters namelijk super makkelijk vervangen (de interieur junkie in mij maakt een sprongetje)

 

  1. Kies de vormen van de posters

Vormen zijn een belangrijk element in je interieur waar je makkelijk mee kan spelen. Door bijvoorbeeld meer ronde vormen toe te voegen geef je een huis een zachtere uitstraling. De vorm keuze bij posters gaat niet alleen de keuze tussen een lijst of een ronde muursticker (ook al is dit natuurlijk wel een belangrijke keuze!) Je kan namelijk ook denken aan de aantal posters die je wilt en hoe je deze over de muur verdeeld. Hang je bijvoorbeeld 3 posters naast elkaar, dan maak je de vorm aan de muur rechthoekig. Kies je voor een hele gallerij wall, dan kan je deze ondanks de vierkante lijsten toch een ronde vorm maken. Verder heeft natuurlijk de daadwerkelijke poster uiteraard ook vormen in zich. Denk aan grafische posters, abstracte posters, dieren met ronde vormen, of meer natuurlijke vormen zoals posters van bloemen en planten. Dus voor welke vorm ga jij?

 

  1. Wat is het doel van de posters

Wat wil je bereiken met de poster? Wil een leuke quote voor in de gang? Wil je die kale muur in de slaapkamer opvrolijken? Sfeer geven aan de werkkamer? Of ben je opzoek naar echte eyecatcher voor in de woonkamer? Het doel van de poster geeft je stiekem al veel meer informatie dan je denkt.

 

Door deze 3 punten voor jezelf vooral helder te hebben kan je gerichter zoeken en weet je zeker dat je na die 20 pagina’s de juiste poster kan bestellen! Veel online shop plezier!

Liefs, 

Aimée

 

________________

"Inspiratie" : Alles over het gezellig maken van je huis met behulp van (muur)decoratie. Van kinderkamer tot woonkamer. 

Wil jij (anoniem) een gave inspiratie post delen? Stuur gerust een berichtje via de site of via instagram of Facebook.  

 

 

Laat een reactie achter