Hoe maak ik een bohemian kinderkamer / inspiratie boho babykamer

Boho staat voor bohemian. een stijl die geïnspireerd is op de jaren 60-70, het is dus eigenlijk een soort hippie stijl. Het staat dan ook voor rule-breaking, relaxed, werelds en unieke combinaties.

 

Probeer als basis warme en natuurlijke kleuren te gebruiken, denk aan zand kleur (beige), teracotta, bruin, maar ook groen is mogelijk als basis. Probeer daarnaast ook de grote objecten in de kamer binnen deze aardse kleuren te houden. Zo zijn bijvoorbeeld linnen, riet en hout geschikte materialen om mee te werken in een boho (kinder)kamer.

Om een relaxte en warme sfeer te creëren zijn vloerkleden en plaids perfecte aanvulling. Opzoek naar even iets anders? Dan zijn wandkleden misschien ene leuk idee! Verder worden ook vaak een gebruikt voor de boho vibe, maar dit is uiteraard een NO-GO voor een babykamer/ kinderkamer. Probeer daarom te decoreren met lampen met een warm licht om deze vibe een beetje te creeren.

Het leuke aan deze stijl is dat het juist eigenlijk de bedoeling is dat je met accessoires niet binnen een thema hoeft te blijven. Probeer te spelen met verschillende patronen en kleuren muurdecoratie. Om het toch rustig en een bijpassend geheel te houden raad ik je wel aan om dit tussen de 4 – 6 te gebruiken. Uiteraard is van alles mogelijk maar kleuren die vaak gezien worden binnen de bohemien stijl zijn zand kleuren, donkerroze, okergeel, warm rood (roest kleur), oranje maar ook goud is een perfecte match! Als groen nog niet in je basiskleuren zit is dit ook een gave combinatie voor decoratie. Dit is ook heel goed te doen door gebruikt te maken van planten.

Om je alvast omweg te helpen zijn hier een aantal gave Bohemian kinderkamer posters: Bohemian hartje, Bohemian dromenvanger, Bohemian bloem, Bohemian Giraffe of een mooi Bohemian postersetje

SUPER TIP: Lukt het niet om muurdecoratie in de gewenste kleur te vinden, dan kan je bij ASRdesigns gewoon de poster aanpassen naar wens!