Wanneer moet ik de babykamer inrichten?

Een babykamer inrichten is een van de leukste dingen om te doen. Een stukje thuis creëren voor jouw kindje. Kleuren kiezen, accessoires en gave posters voor op het kamertje. Maar er is geen regel wanneer je dit moet doen. Ga voor wat het beste voelt voor jou. Een pasgeborene heeft ook nog niet per se een eigen kamer nodig. Hij of zij kan de eerste maanden ook bij de ouders op de kamer slapen.

Sommige vrouwen ervaren een enorme nesteldrang en hebben graag alles al af. Voordeel hiervan is ook wel dat je de stress achteraf kan verminderen en meer kan genieten van je kindje zodra het zover is. Wel raden we dan aan om dan het liefst rond de 26 weken al te beginnen. Zodat dampen en chemische luchten van verf of nieuwe meubels de tijd hebben om te verdwijnen. Lucht daarom de babykamer ook goed!

Anderen zien het probleem niet of hebben sowieso liever de baby de eerste paar maanden bij hen op de slaapkamer. Dit kan ook wel weer heel fijn zijn wanneer je nachts (borst)voeding moet geven.

Uiteraard is het wel essentieel dat je een bedje en andere essentiële spullen al hebt om de baby te verzorgen. Maar wil of kan jij door omstandigheden pas later het kamertje inrichten? Geen probleem je bent zeker niet de enige!