Wat zijn originele dierenkamer thema's?

Dierenkamer is een gewild thema voor op een babykamer of kinderkamer. Logisch ook want de meeste kinderen zijn dol op dieren. Veelal wordt er dan als eerste gedacht aan de Jungle kamer (wat ook erg leuk is!). Toch zijn er nog heel veel ander leuke opties. Hieronder vind je een paar voorbeelden hiervan.

Bosthema: Wil je wel graag groene tinten, maar niet een junglekamer?. Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor een bosthema. Met bijvoorbeeld vosjes, een gave uil of een eekhoorn.

Safarikamer: Een andere leuke optie een safarikamer met zebra’s, nijlpaarden en giraffen. Of nog iets unieker, met kamelen! Dit thema is ook heel makkelijk te combineren met neutrale zandkleurige kleuren.  

Onderwaterwereld (zee/oceaan thema): Bij de onderwaterwereld kan je zoveel kanten op gaan! Bovendien kan je dit thema heel kleurrijk aanpakken maar ook heet rustig met een lichtblauw kleurtje. Ga voor de schattige kant met schildpadjes, dolfijnen, pinguïns, of prachtig zwanen of flamingo’s. Of iets stoerder met de octopussen, haaien, walvissen of een krokodil. Niet al te veel dieren kies dan voor een coole onderzeeër.

Boerderij thema: Er zijn ook zoveel geweldige dieren die misschien iets minder exotisch zijn maar niet minder leuk op een babykamer. Deze vallen vaak onder de boerderijdieren. Denk aan biggetjes (varkens), kippen en kuikentjes, schapen, geitjes maar ook bijvoorbeeld konijntjes. Niet te vergeten bij deze paarden, een perfecte kamer voor de paardenmeisjes onder ons.

Andere dieren: Er zijn ook nog heel veel originele dieren die niet perse makkelijk in een thema te zetten zijn. Zie hieronder een lijstje voor nieuwe ideeën.