Een posterwand in de babykamer

Met een posterwand in de babykamer kun je op een makkelijke manier een mooie sfeer creëren. Is jouw kindje na een tijdje de posters beu. Dan creëer je in een handomdraai weer een heel andere look met nieuwe posters. Maar hoe maak je een posterwand die aansluit bij de stijl van jouw baby- of kinderkamer? Ik geef je graag tips om tot de perfecte compositie van posters te komen.

Hoe maak je een posterwand in de baby- of kinderkamer?

1. Bepaal de plek van de posterwand in de kinderkamer

Als eerst bepaal je de plek van de posterwand in de baby- of kinderkamer. Misschien heb je een leeg stuk muur boven het bedje of bij het zithoekje. Meet vervolgens op, hoe groot de compositie van posters ongeveer moet gaan worden.

Kinderposter Leeuw

2. Kies het thema en de kleuren van de posters

Bepaal vervolgens de stijl van de posters. Kies bijvoorbeeld een thema of een kleurencombinatie. Heb je een jungle kinderkamer? dan is het leuk om posters van dieren op te hangen.Wil je iets unieks? Ga dan voor geometrische dierenposters. Maar staan bijvoorbeeld naturel kleuren centraal in de babykamer? Dan is het leuk om bohemian posters op te hangen.

 

Lees ook: 5 originele babykamer/kinderkamer ideeën

Alpaca posters


3. Zoek de posters uit

Als je jouw stijl hebt bepaald, kun je op zoek gaan naar de posters. Let hierbij op de grootte van de posters en de plek waar ze moeten komen hangen in de babykamer. Je hebt ook de keuze uit verschillende ophangsystemen met ieder een eigen karakter. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een poster in een lijst of een schoolplaat.

Poster flamingo op plank kinderkamer

4. Maak de indeling van de posterwand

Een posterwand is op allerlei manieren in te delen. Maar de juiste compositie bepalen kan nog wel eens lastig zijn. Een handige tip is om vanuit het midden te starten met de grootste poster. Houd je van strakke en rechte lijnen. Hang de lijsten dan steeds op dezelfde afstand van elkaar, en zorg voor zo min  verschillen in de grootte van de posters. Wil je graag een nonchalante indeling. Wissel dan grote en kleine lijsten met elkaar af en speel met de ruimte ertussen.

Posters op een plankje - Lijkt een posterwand maken je toch te veel gedoe? Dan zet
je toch gewoon een paar posters in lijstjes op een wandplank.Ben je op zoek naar nog meer tips voor jouw baby- of kinderkamer? Bezoek dan mijn blog ‘Inspiratie voor je babykamer’ met leuke DIY’s, shoptips en natuurlijk heel veel inspirerende baby- en kinderkamers.


Liefs Sanne van Inspiratie voor je babykamer

________________

"Inspiratie" : Alles over het gezellig maken van je huis met behulp van (muur)decoratie. Van kinderkamer tot woonkamer. 

Wil jij (anoniem) een gave inspiratie post delen? Stuur gerust een berichtje via de site of via instagram of Facebook.  

Laat een reactie achter